Kush jemi ne

HI. Unë jam Mjeshtre Cacciola Luigi, kam filluar të ushtrohem me karate në vitin 1976, kur isha ende fëmijë. Kam marrë diplomën time të brezit të zi (Kuro-Obi) pas vetëm 5 vjetësh në 1981.

Pas shërbimit ushtarak, iu afrova me entuziazëm aktivitetit konkurrues, me rezultate të mira edhe në nivel kombëtar. Por kënaqësinë time të madhe e kam arritur pas vitit 1995, kur hapa doxhon e parë të karatesë dhe zgjodha të nis rrugën e mësimdhënies.

Në gjithë këto vite praktikë, në mësimet e mia kanë marrë pjesë mbi një mijë sportistë. Shumë prej tyre kanë arritur brezin e zi, shumë kanë fituar gara, si në nivel kombëtar ashtu edhe ndërkombëtar.

Në gjithë këto vite praktikë, në mësimet e mia kanë marrë pjesë mbi një mijë sportistë. Shumë prej tyre kanë arritur brezin e zi, shumë kanë fituar gara, si në nivel kombëtar ashtu edhe ndërkombëtar. Në palmaret e mia, përveç disa titujve në federata të ndryshme italiane, kam fituar për 3 vite radhazi kampionatin botëror WTKA, në specialitetin dual kata, së bashku me djalin tim Gabriele.

Pas 28 vitesh mësimdhënie në Itali, duke u bërë tashmë një profesionist i vlerësuar , tani po nis aktivitetin tim të ri në Shqipëri, ku jam i sigurt se do të marr rezultate të shkëlqyera, duke hapur AKADEMinë SHOTOKAN KARATE për të gjithë fëmijët dhe të rriturit që vendosin për të ndërmarrë këtë rrugë të dijes dhe rritjes në botën e Karatesë, vetëmbrojtjes dhe arbitrimit.


HI. Unë jam Unë jam Master Palanza Gabriella, studente dhe bashkëshorte e Mjeshtrit Cacciola , kam filluar të ushtrohem me karate në vitin 1989, që në vitet e para të praktikës, kam marrë menjëherë pjesë në disa gara, duke marrë menjëherë rezultate prestigjoze, titulli im i parë kombëtar daton në vitin 1999, vitemë parë për çmimin tim për rripin e zi.

Në rrugëtimin tim konkurrues kam fituar disa tituj kombëtarë dhe në vitin 2006 me shumë kënaqësi u ngjita në shkallën më të lartë të podiumit në kampionatin botëror WTKA. U bëra aq i dhënë pas atij podiumi, sa vazhdova të ngjitesha atje pa u ndalur deri në vitin 2010, vit në të cilin përfundova karrierën time konkurruese, duke vazhduar të ndiqja garat si trajner apo arbitër.

Përveç karatesë jam edhe mësuese Pilates.